6.000m Cumbres a Ciegas, Peru y Bolivia

6.000m Cumbres a Ciegas, Peru y Bolivia

Per segon any consecutiu els components de Cumbres a Ciegas, Gerard Descarrega, Xisco L. Smith i Oscar Cadiach es traslladaren als Andes de Peru i aquest cop tambe de Bolivia. Amb l’objectiu de intentar de nou el Huascaran cim mes alt de la Serralada Blanca, Peru, que aquest es va resistir a esser intentat per les males condicions reinants.

     

Tot i aixi l’any 2022 es realitza una bona labor autoportant se equip i material d’alçada al Nevado Pisco de 5642m assolint lo conjuntament amb Sebastia Poy  cim andi de recorregut sinuos entre arestes de cornises de neu i ponts per despres intentar el Huascaran de 6762 m on varem arribar al C1 i ens mancaren 3/4 dies de marge que no dispossavem.

       

Aquest any amb l’objectiu d’assolir un primer 6000, es va poder realitzar fent el Chachani de 6075m volca a la zona de Arequipa i despres veien la temporada avançada y refugis clausurats per nevades totes les tardes es cambia d’objectiu per traslladarnos al Park National de Sajama dins de Bolivia on esta el Nevado Sajama de 6550 m de espectacular belleza i no gens menyspreable en quant alçades i contorn del cim protegit d’agulles de glaç gegantines anomenats ‘penitens’ que ens barraren el pas en l’intent de cim fins 6250m havent nos d’anar amb molta cura dins d’aquest autentics cristalls de glaç que ens obligaren a fer un bivac en el descens.

Gran experiencia viscuda que ens supossa agafar rodatge aclimatacio en el que podria supossar l’avant sala d’anar algun altre 6000, 7000m abans d’afrontar el repte de 8000m.

Totes les imatges i gravacions per part d’en Xisco seran recompilades un cop mes per Tac12, poguent nos oferir un segon capitol de Cims a Cegues.

Gerard, Xisco i Oscar Anims i Sempre Amunt!

Domingo Lunes Martes Miércoles Jueves Viernes Sábado Enero Febrero Marzo Abril Mayo Junio Julio Agosto Septiembre Octubre Noviembre Diciembre