Un altre Mt. Blanc, condicions hivernals

Un altre Mt. Blanc, condicions hivernals

Oscar Cadiach y Ivan Moshnikov, guias UIAGM/IFMGA

   

   

De vegades la muntanya esta diferent tot i essent la mateixa. Aquesta n’era una d’elles quan la Vall de Chamonix hi plou, s’acaba l’estiu i arriban les corrents d’aire calides ‘foen’ provenents de l’oest, de les Illes Britaniques i atravessant la France provocant fortes rafeges de vent i gebre en topar amb les airades crestes de l’aresta del Gôuter i les fredes neus del massis i cim del Mt Blanc 4810m que imperterrit assumeix el seu paper de seguir essent el colos dels Alps Occidentals. 

   

Admirable es l’actitud positiva de les cordades Cristina (Andorra), Hachi (China), Celina ( Argentina), Adam (Polonia) Victor ( Alecant) acompanyats dels guies UIAGM Ivan (Russia) & Oscar (Cat), que amb condicions hivernals de temperatures (-10/-20 oC) i de nevades (30/40cm) i vents de (40/60 kmh)accedeixent a fer una meritoria practica de treball amb equip assolint els refugis lliures i passant nit i sobrevisquent al Nid d’Aigle i Tête Rousse del vessant del Gouter. 

   

Felicitats a tot l’equip per aquesta activitat hivernal de cramponatge i resistencia a les adverses condicions. Tot un exemple d’armonia i esperit de superacio amb la seva part ludica ‘fondu inclossa’ a no defallir al desanim i a seguir amb la prudencia necesaria a tenir a l’alta muntanya. 

   

                                                                                             Sempre Amunt!!!

                                       

Domingo Lunes Martes Miércoles Jueves Viernes Sábado Enero Febrero Marzo Abril Mayo Junio Julio Agosto Septiembre Octubre Noviembre Diciembre